CUTI RAYA CINA @ CNY

Cuti raya kali nie iman balik kg ibu, kat ipoh....tapi kali nie iman balik dgn ibu jer, ayah bz keje....iman balik kali nie sebab ada kenduri makyung ngan acik ada.....masa on the way nak balik ipoh tue, jalan jam sangat...dari rawang dah start sangkut.Heheeheh kesian ibu, actually iman naik satu kereta ngan mak ngah & family (kecuali pakngah....x balik bz keje gak)...mak ngah kate nak drive, tp sebab kak rauqah mengamuk, ibulah y kene drive....hehehe sepanjang jalan jam...ibu smp menyanyi ntah pepe, tensen lah tue, ...hahahaha kesian ibu....iman????? iman, kak rauha, kak rauqah, ngan acik sue, lena jer....smp ipoh. Smp ipoh, kitorg x terus g umah kenduri, sbb ibu lapar thp gaban, so singgah mkn mcD dulu, tuepun kira mcm alas perut jer, dalam ½jam baru kitorg gerak g umah wan ma....

Masa sampai kat umah kenduri, iman dah rase lain mcm, alaaaaa kenapa ramainyer org nie, ibu salam makcik @ pakcik ibu, bila diorg dh start tegur iman jer, iman aper laik...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, erm smp lah ibu bwk iman masuk bilik jumper mak long, itupun iman meragam g, kesian ibu, tp nak wat mcm mane iman x biasa, perasaan iman bercampur baur...takut, panas, rimas, memacamlah...tp dah petang ( lepas iman tdo 2nd round ) iman dh cool skit, dah leh join main ngan sepupu² iman y lain....heheehehhehe

Esoknyer pulak pepagi iman dah bangun sebab nak g menghantar kat teluk intan, kali nie iman naik ngan paksu, atuk same atin jer, paksu drive....erm oklah perjalanan pergi dan balik berjalan lancar cuma mase balik tue jer, hehehe kitorg sesat jalan....tp its ok, jauh perjalanan luas pemandangan....

1 comment:

ZH - Ena said...

jln jauh iman yea..dpt tgk pengantin la nie :D