PESANAN UNTUK ANAK IBU.....

Dah lama ibu x tlg iman update blog iman niekan, pada hal dah bermacam- mcm iman lalu dan tempoh dlm hidup iman selama 1 thn 3 bulan. Maaflh sayang ibu terlalu sibuk, sibuk dgn dunia ibu ,dgn diri ibu sendiri sehingga kadang² tanpa ibu sedar ibu dah mengabaikan anak ibu sorang nie...Sekarang ank ibu dah panda panggil ayah , ibu, atuk, adik, kakak, abg, makngah , maklong , pakcik, paksu...bila sesekali mulut comel iman panggil "bu...." rase tersentuh hati ibu....hahaha anak ibu dah pandai cakap, dah pandai meminta, dan pandai menolak kalau di beri menda y x disuka.....anak ibu makin bijak.....ibu sayang anak ibu.

Kadang² bila atuk berzikir, "lailahaillallah @ allah!allah!" iman akan mula menggoyangkan badan- badan iman mcm menari, hahahaha comelnyer sayang....smp kekadang kepala imanpun di hanggukkan iman, mcm head bangging, mula lah atuk menegur " iman jgn wat ajaran sesat", ibu atau sesiap shj y mendengar mesti ketawa dgn kata2 atuk + gelagat iman y makin nakal....

Sekarang iman dah pandai marah gak, kekadang ibu sengaja buat iman marah, lepas tue ibu gelak2kan iman...bkn niat utk menyakitkan hati iman tp ibu suka tgk muka iman y marah + geram tue, cute sgt....bila smp waktu nakal iman, iman akan mula dgn senyuman y gatal...hahahaahah ibu tau mesti ade menda y iman maukan @ iman dah buat salah.....
Anak ibu apepun kelakuan mu sayang, ibu tetap terhibur, wlpn kekadang sikapmu mencabar kesabaran ibu dan ayah, tp kami akan tetap menyayangimu........

Sayang ibu, ibu juga manusia biasa y punyer kelemahan, melihat keadaan dunia sekarang, kekadang buat ibu terpk mampukah ibu mendidik anak ibu seperti mana atuk dan atin mendidik ibu?????mampukah ibu curahkan seluruh ilmu di dada ibu, dan tanamkan setebal "IMAN" di dada anak ibu??? Namun ibu x pernah berhenti utk belajar menjadi pendidik buat anak ibu ini, x pernah berhenti utk terus membimbing anak ibu ini, smp pernah ibu tpk andai ibu di takdirkan di jemput ILAHI, sebelum ibu melihat anak ibu berdiri dgn kaki sendiri, bagaimanakah kehidupan anak ibu kelak....

Sayang ibu, seperti ibu selalu berpesan padamu sayang, wlpn iman hnylah berusia setahun, tp ibu suka berpesan seperti anak ibu sudah berusia 17thn, "IMAN" sayang xkan boleh di warisi dr keturunan, tidak boleh meresap hny kerana namamu anakku iman, tp iman kita kene tanam sendiri di dlm diri kita, pelajari ilmu agama sedalam y mungkin...pilihlah kawan y mengingatkan kita tentang mati, bkn kawan y selalu mengajak kita agungkan duniawi....Anak ibu sayang selagi hayat di kandung badan, ibu berjanji ibu akan beri y terbaik buatmu sayang......


Saat ibu update blog nie ibu terasa rindu sgt dgn keletah anak ibu, senyuman ank ibu, ketawa kekekan anak ibu,rasenyer saat nie nak shj ibu terbang ker cc mu sayang, tp ibu ade tanggungjawab y perlu ibu selesaikan.....Sayang ibu doa ibu sentiasa mengiringi tiap langkah kakimu, moga kau sayangku jadi anak y solehah kepada kedua ibu bapamu, bangsamu , agamamu....

Sayang anak ibu.....selamanya..

2 comments:

Zura said...

touchingnye luahan hatimu imah...

iman said...

hahahaaha touching ker...time tue rase nak meluah lak sejak jadi ibu nie,ade g sebenarnyer tp aku cut off tkt ko meleleh nnt....;p