CERITA PASAT SEMALAM

Semalam hari ahad iman tinggal dengan ibu ajer, ayah kene kerje, atuk ngan atin lak bz ngan aktiviti diorg, makngah & family ikut pakngah lek pahang...tp mlm nnt lek sini semula.....mak long keje, anak² mak long g jenjalan......uwaaaaaaaaaaa kesinanye iman tinggal sensorang.....heheheh tp ok jer, pagi tue iman ikut atuk g antor makanan kat PMC, balik drp klinik, tgk kerje umah dh settle, ibu dah siap kan ...dgn susu iman sekali dh ready....ibu ckp ngan atin, ibu nk lek jap nak wat keje umah kat umah ktorg laks.....kesian ibu kene kemas 2 rumah dlm satu mase.....iman dpt susu, ibu tdokan.......pas iman tdo ibu gerak g umah kitorang.....erm.....sesedar ajer dh kul 3.30 tgk ibu dah de terbaring kat sebelah iman....hehehehe bestnyer......ibu melayan iman jap, layan iman mkn, main, borak.....lawaklah ibu nie, iman geram ngan dia, leh lak dia ketawa kuat² makin iman geram.....tgh bergurau senda dgn ibu, mak long ngan pak long dtg bwk adik nuha....adik nuha dmm kesian dia....

Dlm kul 4.00 ibu ajak iman mandi, ckp nak kuar ngna acik zura g umah acik chugie....dlm 4.45 pas ibu solat kitorang bergerak meluncur ker rumah acik chugie.....hahahahahah acik zura nie mmg wat lawak lah, ade ker nak g umah org, x inform org tue dulu..last² acik chugie xde kat rumah, ibu tny x bgtau ker??? leh lak acik zura jwb x tpk nak bgtau acik chugie...hahaha lawak tol acik zura nie....di sebabkan acik chugie xde ktorg ingat nk g umah acik ija, tp acik ija pun dh lek umah dia kat btg berjuntai...so kotrg g umah mak acik ena...hehehe sesajer, tp acik enapun xde..last² ibu bwk acik zura g tgk umah ktorg kat tasik biru....Pas tgk jer umah ( sbb x rancang ,so ibu xdelahbwk kunci umah ) acik zura antor kitorg balik umah atuk....

Smp jer umah atuk, baru nk lepak jap, mak long dah angkut ktorg anak beranak jenjalan lak , g tgk paksu main bola....malangnyer mase ktorg smp paksu baru jer lepas di kalahkan...hehehehehe kesian paksu iman, penat jer training tetiap petang. Hbs tgk bola dh dekat nk mgrb, ktorgpun balik...melepak kat umah atuk...iman mcm biasalah kalau sesambil merehatkan diri tue, mesti bergurau kasar ngan ibu jer...ibu lak mesti terjerit², sbbnyer iman gomol ibu, cium ibu, tarik telinga ibu, cubit ibu...heheheh sajejer geram......

So itu jer kisah semalam......mlm dah ramai sebab semua org dah lek ker sangkar...heheheh mcm burung lak, pas hbs tgk movie reramai kat umah atuk, ktorgpun beransur pulang ker bilik @ rumah memasing....peppepun ima enjoy ngna idup iman semalam.....

p/s : satu jer, duduk ngan ibu mmg x berenti mkn, seingat iman lima bilis minit sekalilah iman di suapkan dgn bermacam makanan....hahahaha


Free Signature Generator

2 comments:

Zura said...

tp xpuaslah jln smlm sbb ibu iman lah ajak kuar ptg...klau dh gaji sure kite dpt lepak mkn² kan...nie nk ajak makan pun acik zura xgaji lg...poket tgh kering...segan lah nk ajak...

iman said...

setuju!setuju!xper acik zura next time erk...ajak reramai lepak tepi tasik...hehehehe