IMAN DAN AKTIVITI IMAN....




J U M A A T....

Ari jumaat ari tue iman x bnyk aktiviti sangat, mcm biasa jer ...main ngan sepupu² iman, tp ibu lak lek lmbt smp umah atuk kat pukul 7. Mkn mlm umah atuk, lepas tue ktorg lek umah ktorg....smp kat umah jer dh lewat hmpr kul 10.30...heehhe lewat ker tue. Erm selalunyer smp rumah iman akan amik susu, tukar baju + pampers, terus tdo, tp ntah naper ari nie iman xleh nak tdo lah...puaslh iman golek² ngna susu iman, cuba pejam²kan mata iman, tapi still x leh nak tdo......ayah dah lame berlayar, penat sgt kot sbb ayahpun balik lewat gak....tinggal ibu tgh layan tv citer per ntah, tp ade kanggaroo...imanpun joinlah lepak ngan ibu tgk tv. erm sesambil ibu pepeluk iman, watkan iman susu baru..layan kerenah iman tny itu ini....(dlm bahasa imanlah, nasib ibu paham)....bila tgk iman mcm x tentu arah, nak kate iman lapar, x gak rase lapar sgt, tp ibu bagi juga makanan kat iman....pastu bila dah hampir pukul 12, ibu keluarkan pizza hut, pastu ibu mintak ibu kejutkan ayah, heheheh ibu ngan iman nyanyikan lagu appy befday kat ayah....oooooo nak smbt befday ayah, ktorg sambut awal skit dr waktunyer...sbb ibu kesian kat iman dah ngantuk, so per laik ktorg mknlh pizza tue, hehehehe ayah terkujat² tgk ibu ngan iman bwk pizza, ayah siap ckp, ingatkan anak ayah nie dah tdo...heheeheheh..lum laik lah ayah, x leh nk tdo...erm, smbl mkn, ktorg layan citer movie y ibu ngan iman tgk td, bila perut memasing dah kenyang...ibu kemas semuanyer, iman amik botol baring kat sebelah ayah....kejap jer ayah dodoikan terus ZZZZZZzzzzzzzzZZZZZZ...

S A B T U

Sebabkan semalam tdo lewat, so ari nie memasing terlewat bgn, hehehehe kelam kabut ayah bgn, tp ibu relax jer...ialah ibu lmbt g nak g keje... ibu siapkan bekal utk ayah , solat subuh, bila semua dh ready, iman dhpun tersedar dr lena iman, ayah bg iman main hp iman jap, ibu dtg kat iman, nk bg smtg tp tetibe.uwek.................iman muntah, ibu punyerlh surprise, time ibu nak bersihkan muntah iman , ibu lak y termuntah...hahahaha lawak tol ibu nie, terus menjerit minta tlg ayah ( actually ibu iman nie penggeli skit, mmg mcm tue dia akan muntah tgk memenda y menggelikan dia ) ibu dtg lek, nk tlg ayah...tp berlari semula ker bilik air sbb ibu muntah g, hahaha akhirnyer ibu lembik kat bilik air sbb muntah², ayah jer y tlg bersihkan tempat muntah iman dan iman.... Pascsalin baju semua, iman dah siap² nak g umah atuk, sbb ibu kejekan so iman tgl umah atuk iman, ibu bwk iman baring, bg susu...tgk mate dah hmpr terlelap.....uwekkkkkk laik sekali iman muntah, ibu per laik, terbangunlh....tgk iman muntah tp kali nie ibu kuat skit, ibu leh bersihkan muntah iman, pastu mandikan iman....hehehehehe kesian ibu. Ibu dah risau sbb iman muntah², tp ibu still g keje, coz mak long ade rumah pepe hal.....PAs ibu g keje, atuk bg iman tdo...dlm buai uwekkkkkkkk iman muntah g,terus atuk angkat iman, mintak tlg acik sue bersihkan iman....pastu iman sambung main, x jadi tdo, dah penat iman duuk dekat atin, tgh duduk² uwekkk laik sekali iman muntah...uwaaaaaaaaaaaa time nie iman dah rase mcm x thn sgt, ragam gaklah iman skit,x lame lepas tue ibu smp, erk ibu balik awal????? mesti ibu risau kat iman nie, xleh nk keje....erm ibu lek iman senyum jer, hehehe pastu ibu amik bubr nasi nak bg iman mkn, tgh mkn...sesambil tue ibu call ayah, nak bgtau iman asyik muntah jer...tgh mkn, tgh borak ngan ayah...uwekkkkkkkkk iman muntah g.erm........ibu makin pelik, tgk iman xdelh demam........lepas bersihkn diri,mak long balik, ibu ngadu ngan mak long...mak long tny iman ade jatuh ker, ibu ckplah xde....erm xtualh kalau jatuh sendiri sbb iman jenis y kalau jatuh xkn nangis, mcm xde perasaan( hahahaha mcm ibu )...


erm ibu stop bg iman susu, bg minum air masak jer, dlm kul 1 baru rase badan iman panas, mak ngah bg ubt, masuk ubt bontot....eeeeee iman x suka tau, pastu iman ibu tdokan iman...iman tdo lame gak, dr kul 1 lebih tue smp kul 5.30, lamekan....hehehehe iman bgn sbb ayah ajak g tmpt keje ayah, ade celebration birthday.....balik drp celebration iman termuntah dlm kete ayah....hbs bj baru iman ngan ayah, ibu selamat sbb ibu y dirve.....pas bersihkan diri lepak jap...ibu ajak g umah atin, ibu kate pepe halpun ramai kat umah atin, so ktorg siap g umah atin.....smp umah atin iman dah x muntah, tp iman kene cirit birit lak....ibu kate xperlh panas nak kkuar tue......uwaaaaaaaaaaa tp iman x thn, sbb 2 x kene masuk ubt bontot....tdopun xleh nk lena......tp kul 12 lebih ibu ajak iman tdo....ntah kul bape iman lena, imanpun x sedar sbb mase tue depan tv.....

A H A D....

Appy Fathers Day to every one .....ari nie ari bapa kan, pepagi iman dah bangun, tgk ayah ade kat sebelah...hehehe bestnyer ayah x keje , mungkin sbb iman pun x sihat kot, tp bad news utk iman, rupenyer ibu ngan ayah nk bwk iman g klinik, sbb ibu risau sgt.....so sesiap lah g klinik, smp klinik iman 1st patient...tp kene tunggu lame gak, sbb doc g lawat wad....erm sementara tggu doc , iman main kat playground dulu....bila time name iman kene panggil jer...jantung iman berdegup kencang x hengatlah ...dag!dig!dug!berdegup jantungku, tgk lak doc lain, bkn dr tan.....baru jer doc tue pegang iman terus...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , doc x wat pepepun juz nk cek iman dmm ker x, tekak iman merah skit, itu jer...kahak xde.....tp sbb tgk doc lain kan iman x dulik nak nangis gak....heheeheh
Balik dr klinik, tgk mak ngah dh sesiap nak kuar, ibu ngan ayah xdelah nk g memana sbb mlm nie dh de projek, so ktorg duduk rumah jer...iman lek dr klinik, ibu bg mkn nasi + mkn ubt + tdo smp kul 3. Bgn jer tgk dah ramai ade mak long semua...erm ayah lak tgk iman dah berpeluh, appylh skit ibu, anak ibu nie dah sihat....ayah amik iman senyap² bwk mandi kolam....hehehe bila ibu dpt tau teruk ayah kene marah ngna ibu, ialah iman kan baru nk sihat, mandi lak kolam...iman suka jer, best je mandi kolam...g pun skrg cuaca kan panas......so berenang dlm kolam...enjoy ngna sepupu² iman y lain.....kesian ibu, risau....masuk jer rumah, ibu siapkan iman...pastu lepak tgh citer jurassic park dr part 1 smp part 2...sesambil tgk tv tue, ibu wat kan cucur bwg + ikan bilis, sbb iman xde selera sgt, so ibu cr alternatif nk pancing iman makan.....bnyk gak lah iman mkn...terima kasih ibu, sayang ibu....hehehehe bila ibu ckp ibu nk g mandi jer, suruh iman duduk ngan ayah, iman dh merengek nak ikut same......last to last ibu bwk gak iman mandi...heheheheh dmm²pun mandi bnyk kali....

Malam lak ktorang g mkn kat satay station....kedai nie kawan acik zura y punyer, erm mmg best tempatnyer, wlpn dia hny jual satay ayam + daging dan mee rebus jer, top mmg puas hatilah.....so sesape nk gila satay tue, leh ler g tempat nie...iman mkn bnyyk gak, gilang cirit birit iman...;p, hilang dmm iman....ibu y x gemar sataypun mkn gak......heheeheh pepepun ktorg g sini sbb nk menyambut hari bapa utk semua bapa² dlm ahli keluarga kami......ayah iman sayang ayah....tanpa ayah, iman x mungkin ade di dunia ini....Kasih sayang y ayah beri pada iman x mungkin iman sia²kan......


Free Signature Generator

2 comments:

Zura said...

oooo...patutlah sabtu tue ko balik awal...iman demam erk...sian iman...nti acik zura doakan dr jauh...

iman said...

a'ah....erm time kacih acik zura...tp iman dmm nak dpt akal baru kot...;)