VIRUS H1N1

Assalammualaikum & Selamat Pagi kepada semua blogger....Semoga pagi nie lebih baik dai semalam....

Oklah sebenarnyer pagi nie ibu nak cerita pasat HINI....erm menakutkan ibu, bukan pada ibu jer tapi pada semua org especially parents y ade anak² kecil..... b+++ menakutkan kalau anak² kecil tue ade penyakit y merbahaya.....mcm asma, jantung, dan sebagainyer.... Ialah bila ade penyakit dlm badan kiter, antibodi badan kiter jadi semakin lemah...dan pada anak² kecil laiklah daya penahanan badan xdelah kuat sangat....

Y lebih merisaukan H1N1 lebih cepat merebak dengan keadaan cuaca sekarang. Sekarangkan kiter sedang di landa JEREBU...itu lebih mempercepatkan proses penyebarannyer....


Ibu dan ayah , dah decide kalau boleh, nak biarkan iman di rumah sahaja, especially bila time nak shopping raya nanti...bukan malas nak bawak anak ibu, tapi keselamatan anak ibu lebih utama....biarlah anak ibu menangis x dpt ikut, drp ibu menangis sbb anak ibu sakit....Nak keluar makan kat luarpun menakutkan ibu, tapi semalam cucaca hujan, membuatkan keadaan muka bumi kat kawasan kiter jadi lembab...alhamdulillah...kuranglah sedikit jerebu....


Pagi td ibu dengar berita dah 13 org meninggal di sebabkan H1N1,tapi sebenarnyer bukanlah H1N1 semata, tp di sebabkan penyakit lain...itu yang lebih menakutkan...sbb kekadang kiter tak tau @ x perasanpun y kiter ade penyakit merbahaya selama nie, dan bila wabak ini melanda....rupenyer dia mempercepatkan jangka hayat kiter menjadi pendek....Dan lebih menakutkan lately nie yang kene kebanyakkan kekanak jer....


Semoga kita di hindari segala penyakit merbahaya dan di panjangkan umur....
Kat bawah nie, ade doa utk penyakit menular mcm kes H1N1, semoga ktier dapat amalkan, dan di hindari penyakit merbahaya nie....amin!!






Free Signature Generator


5 comments:

zh-ena said...

mmg semakin dh terkawal H1N1 nie..risau ajer kan nak bby kita keluar umah skang nie..


SELAMAT ANNIVERSARY IMAH N BAD :D
semoga rumahtangga korang sentiasa aman bahagia dah dimurahkan rezeki yg lebih..AMIN

dah vote utk umairah ker :D

chugie said...

Penyakit ni Semakin bahaya kan? minta di jauh kan lah dari kita.

p/s: bagus entry kali ni, sebab de selitkan doa. 2 tumb utk iman!!

lannida said...

ko pun mah kene berhati2. jangan selalu terdedah dengan orang ramai. sbb pregnant women pun berisiko tinggi untuk dijangkiti. sesamalah kita menjaga diri kita dan keluarga kita. saling ingat mengingati

iman said...

ena - thanx 4 ur wish...

chugie - erm...mmg takutkan....sbb dia serang organ dalaman...

idah-aku dh pk nak shooping ol jer dah, tp tuelah, x puas sbb x dpt pilih + mahal

Zura said...

a'ah mah..ko pregnant...beware...