IMAN DEMAM

Masuk hari nie dah 3 hari iman x sihat, actually nak ckp iman dmm sgt pun xdelah, tp batuk dan selsema....erm mmg x boleh tdolah...hari pertama tue iman bgn kul 2.30 smp kul 4.00 pagi...x boleh tdo.dah habis satu katil iman pusing tp still x boleh tdo...kesian ibu ngan ayah berjaga...main dgn iman...iman x nangispun juz x leh tdo jer, so ibu ngan ayahpun bgnlh melayan kerenah iman....smp kul 4.00 pagi, ibu dah xleh thn...ntah nape ibupun kene sakit perut + pening kepala....ibu mintak ayah tlg wat susu, amik buai...letak iman dlm buai.hehehehe iman pun ZZZzzzzzzzZZZZ, tp xlame, kul 5.00 iman dah bergerak, ibu terus suruh ayah angkat iman dr buai, ibu bg iman bf, hehehe lenalah iman smp ker pagi....tp time ibu g keje iman dah bgn......ngantuk tp xleh tdo.....

Hari keduapun iman x leh tdo g, tp xdelah bgn kul 2.30 tp lewat skit kul 5....erm same gak ibu bawak iman main....ayah penat, ibu melayan lak iman, erm...tp x lame dal 5.30 ibu ajak iman tdo....ibu kate ibu nak keje g nie...jap g kul 8. iman bgnler main...hehehehe kesian kat ibu, tp iman mmg ngantuk, cume x leh tdo jer...naper erk....

Hari ker 3 @ ari nie lah...ini iman kesian sangat kat ibu, ialah iman dah mkn ubat tp still x leh tdo, iman pusing satu katil, smp atas kepala katilpun iman try utk tdo, tp x berjaya...dah x leh tdo tue, mestilah otak iman berjalan kan berpk nak wat per....hehehehehe nmpk ade btl air kat hujung kepala katil, iman nak amik ler...tgk ibu mcm tdo jer...ayahpun dah keluarkan irama dongdang sayang....KEDEBUK!!!Adush....imannnnnnnn, tdo! heheeheh nie ayat ibu nie, botol air y berat tue jatuh atas kepala ibu....iman lak dgr ibu menjerit.....terus baring terus hilang ker alam mimpi.....( ibu sorrry....ingat botol air tue ringan...), pukul 3.00 iman bgn laik, x leh tdo gak...time nie ayah lak y iman kacau, naik atas badan ayah, letak kepala atas kaki ayah, smp ayah bangun....erm bila yaah bgn iman wat hal iman lek, pusing² atas katil..dalam pusing² tue, cube setiap sudut cari keselesaan utk tdo...adush, ayah dah menjerit...iman kenapa hantuk kepala kat dinding...ibu terjaga.pastu ibu relax jer tgk iman, ibu ckp kat ayah " dia bukan hantuk kepala, tp sebenarnyer cr tmpt nak landing..." hahahaah lawaklah iman nie...kat dindingpun nak cuba...erm pastu ibu bgn g toilet, balik dr toilet tgk ibu dh pegang susu panas....bg iman...dlm minum susu tue iman main remote tv lak, heheheeh laik sekali...ibu menjerit, sbbnyer iman ketuk kepala ibu laik.....ibu bgn dr katil terus tutp lampu, on balik aircond, tarik iman dlm pelukan terus....zzzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzz...

Tapi kesan drp perbuatan iman 2x tue, ibu g keje lambat pagi nie, sakit pala..ibu iman minta maaf, x sengaja...doakan iman cepat sembuh erk, sbb badan x sihat mcm nie, selera makan iman kuranglah...ibu dah risau takut berat iman turun.....erm...imanpun nk cepat sihat....

4 comments:

Zura said...

Sian iman demam....jangkit dr acik zura erk....nk kena babab acik zura nie....

chugie said...

Siannye iman demam.. gaknye skrg ni mmg musim lg demam kot. Hope demam iman tu x lah teruk.. Gaknye iman demam sbb nk masuk 1 tahun dah umr tu kot..(Demam nak membesar)

ZH - Ena said...

siannya iman..cpt2 baik tau cian kat ibu ngan ayah tak lena tido..iman bdk baik kan, cpt2 sembuh tau..

ank ko merengek2 tak imah? klu merengek2 lg la kita tah tahan kan..

iman said...

acik zura
babab jer acik zura tue....tp iman dah sembuh skit...heheeh

acik chugie
erm....tuelah ibupun ckp, iman nak genap setahun kot, tue y x sihat nie...nak berjalan laju kot...hehehe

acik ena....
hehehe smlm iman dah tdo lena..x kacau ibu ngan ayah dah...

p/s : dia x merengek na...tp kalau siang dia nak melekat jerlah...kalau mlm, dia sibuk nak main, susah nak tdo...tp xdelah meragam...