CERITA HUJUNG MINGGU IMAN....

HARI JUMAAT......

Pas ibu lek keje, ibu dah rest, iman dah mandi dah mkn, dan main ngan ibu,kitorang keluar ngan mak ngah, mak ngah nak bawak kak rauqah g klinik sbb kak rauqah demam.....hehehe so semua di angkut, kebetulan mak long ade kat putra sbb kene panggil operation ........smp jer kat putra, ibu xleh nk dukung iman sbb ibu dah dukung adik nuha, so iman g klinik kanak² ngan makngah, ibu lak anta adik nuha ngan kak nur kat mak long kat putra.....smp kat putra, ibu jumpa acik chugie, tgh tggu giliran nk susukan baby dia.......kesian baby fatin kene johndish (tol kot ejaan dia...hentam sajerlh)..so sementara tggu kak rauqah kene cek tue, ibu x dptlh jumper iman, imanpun x dpt jumper ibu......pas hbs jer kak rauqah cek, iman ngan mak ngah, acik sue semua g putra.......sbb mak ngah nak jumper acik chugie,ibu amik iman...pastu tunjuk kat baby acik chugie, ibu ckp dulu iman kekecikpun kene duduk bawah lampu biru tue, sbb imanpun kene johndish y teruk......ibu kate dulu ibu nangis bila iman kene tdo wad, tp ibu sabar jer.......sorry ibu bkn iman mintakpun....... Lepas tuekan dah mgrb, ktorg semua nak baliklah...mase sesibuk nak blaik tue, dr ratna bawak masuk satu patient misscarriage, nak ckp bm imanpun x paham....heheheheh...mase tue baby dia dh kuarpun dr kandungan ibu dia, tergantung jer.iman ,ibu, makngah, acik sue, kak nur semua nmpk baby tue.....mmg ngeri sgtlh....alhamdulillah iman x lemah semangat cuma kak nur jer menangis jap, terkejut kot......mak ngah lak leh ckp,dh lame x tgk kes mcm nie ( mak ngah iman bekas jururawat gak) mcm tgk citer antu lak....ibu gelak jer, ibu ckp mak ngah nie smpt g wat lawak.....hehehehe pastu ktorg tggu mak long turun, ibu dah call ibu ,tkt mka long stuck kene settle kes tue, tp nasib baik kejap jer......so iman lek ngan mak long, mak ngah lek ngan acik sue.....mak long kate baby tue dh lengkap, dah cukup sifat, tp umur dia x panjanglah.......ibu tny patient putra ker, mak long kate bkn, maybe x smpt g spital tue y terus singgah.....ibu tny g, nape leh jadi mcm tue........mak long ckp, mcm ibu lah xtau mcm mane rase contraction ( heheeheh ibu nie kat umah mmg manja ngnan fmly dia, lelebih time pregnant hbs mak long jadi sasaran tiap mase) .....so ingat buang air besar, rupanyer teran baby...kesian acik tue...1st baby lak tue....tp xperlah Allah lebih menyayangi baby tue....

HARI SABTU...........

Hari sabtu lak pas ibu lek keje, iman terus ajak ibu tdo, iman ngantuk sangat....iman dh mkn, dh mandi.......gpun iman bgn pagi...time ibu g keje iman dah bgn....so mmg mengantuk sesangat......tp ibu ckp nak ajak iman kuar ngan ayah g mkn cendol, heheheeh iman sesedar jer ayah lak y ganti iman, ibu dah xde, g antar kak rauha taekwando, kate 5 minit jer tp smp satu jam.........iman smbg tdo ngan ayah lak...pastu iman sedar g sekali ibu dah sebelah kanan iman, ayah sebelah kiri iman........hehehe lame tul iman tdo smp kul 5. Bgn jer dr tdo, ibu duduk kejap borak² ngan kakak² ibu, passtu ibu amik kunci kete ajak iman kuar berdua cr rojak buah.....heheheh ....

Malamnyer lak iman g sg tua sbb ade kenduri tahlil belah pak long.......erm mkn sedap, ade ayam goreng, smbl udang petai, agar2, gulai nenas ikan masin, asam pedas, ntah per laik lah.....iman mghadap nasi ngan kak rauha pastu mkn buah tembikai ngan agar².......sementara tggu ayah tlg kekemas pepe y patut..iman main ngan sepupu iman y lain......dlm kul 12 baru ktorg gerak lek.......lum smpt smp umah iman dah smp negeri arab......hehehe tdolh tue....

HARI AHAD.......

Semalam ktorg semua bgn lambt kat pukul 10, hehehe kengkonon penatlh tue sbb mlm tue g kenduri kan.......bgn jer, ayah siap kan iman, x mandi g tue, heehehhe bwk g pasar, g cr breakfast....ibu xnk ikut, nk kemas umah ibu kate.....mmgpun smp jer iman kat umah......semua dah siap ibu dh sapu umah, dah kemas semualh, dah siap mandipun ibu......erm ibu wat roti telur g, heeheheh..pas mkn sepupu iman dtg umah...so mainlh kejap, ayah lak potong rumput kat luar.......ibu heeheheh terbaring tgk tv.....dlm kul 11 tue semua dh lek, dh sunyi umah iman........ayah g mandi, ibu wat susu kat iman...smbl ktorg baring² tue ibu tgk tv ngna kak long, hehehe pastu tau² ayah kejutkan ibu ngan iman ajak g umah tok su.haaaaaaaaaaa ktorg terlelap rupenyer...hahahahahahah ( alaaaa ibu mmg kuat tdopun...;p)

So ptg tue ktorg semua fmly iman, fmly maklong, fmly mak ngah , fmly pak cik, fmly paksu, atuk ngan atin bergeraklah ker rumah tok sue, dlm perjalanan g umah tok su, tok su call ckp ade emergency, so ktprg ubah plan...memula nk jenjalan kat pekan rawang, pastu x jadi pak long ajak g tasik perdana....so ktorg g tasik perdana......hahahaahah mmg enjoy!!!! Iman dapat main memacam papan gelunsur, jongkang jongkit, buaian, berlari.....memacamlh.........ibu ckp dulu ibu selalu jog kat sini ngan acik chugie....heheheeh ibu mase bujang mmg suka jenjalan ngan acik chugie........Dh dkt mgrb ktorg gerak lek, singgah solat kat hentian rehat jenjantas, pastu terus g selayang mall lak....g cari hadiah sempena hari guru utk kak rauha........erm balik jer dah dekat kul 11......semua dh penat. B4 tdo, ibu suap iman makan nasi dulu, pas makan ,dapat susu iman per laik tdo lena.......sorrylh xde gmbr sbb semmuanya x planning..


2 comments:

Zura said...

budak kenit cm nie pun bz gak erk...

iman said...

eeeeee ingat acik zura jer ker bz, hahaah imanpun ade life iman tau...;p