KELETAH IMAN....

Semalam dlm kete, ibu dah berkira² balik nie nak mandi + telan panadol, terus lelapkan mata, sekejappun jadilah...kepala nie sakit jgn ckplah....terasa migrain ibu dtg semula...nie gara² kene panas terik kelmarin lah nie....nielah kalau kepala ade migrain, mmg senang kene serangan sakit pala nie...lelaik sekarang xleh nk mkn ubt migrain....uwaaaaaaaaaaaaaaa!



Tapi sampai jer umah, anak ibu y comel nie dah smbt ibu , dgn skirt merahnyer...hilang terus rase sakit pala y berdenyut td, tgk iman senyum dan panggil "bu" laiklah wat ibu terus peluk anak ibu nie....Erm lepas bukak tudung , letak beg keje...ibu pimpin tgn iman g dapur, minum petang...anak ibu nie dah makin nakal....dah pandai nak mintak air , duduk atas kerusi.....xnk duduk bawah dh kalau ibu @ ayah duduk atas meja..nak join sekali.....Erm tp kejap jerlah , dgr jer mak long nk g amik kak long terus x menyabar nk turun kerusi...nasiblh ibu sempat tangkap.....eeeeeee bahaya tol.



Nampak ayah balikpun dah x kisah, kalau x mesti terpa ayah punyer, tp nie y penting ikut mak long jalan...hahahaha,xperlah ibu ckp ngna ayah...masuk minum dulu, jap g kalau anak ibu nie balik mmg xleh berpisah dah dgn ayah.....Anak ibu nie garang orgnyer, pastu xleh tgk org lain kene marah@ kene pukul mesti iman akan backing balik....hahaha mcm petang semalam mak long sajejer lempang ibu sbb ibu sibuk nak bermanja time anak mak long meragam...ibupun ngadulah kat iman...( sajejer nak tgk pembelaan iman), terus iman "ap" mak long smbl tgn di angkat mcm nak babab mak long...mak long per laik...laiklah geram tgk mulut iman y terkemam tue...laiklah mak long buli ibu...eeeeeee mmg sakit tau ibu kene buli....iman terus g kat mak long marah mak long dan babab mak long.....semua y ade kat situ terus gelakkan iman....hahaahah sbb cr iman tue lawak lah nak, mmglah garang tp nmpk comel jer...pastu mak ngah lak nak cube nasib kene marah ngan iman....mestilah ibu y jadi mangsa kan....iman marah laik, tp x dpt nak pukul mak ngah juz dapat cubit pipi mak ngah jer...itupun iman kene gelak gak...kesian anak ibu nie, niat suci murni nak membantu kene jadi bahan gelak lak...tp nak mmg comel sgt tgk iman marah....hhahahahaha

Malam bila dah smp umah, masuk jer umah, anak ibu dah pandai bg salam b4 masuk umah...pastu nmpk jer tikar, terus iman landingkan badan...heheheh mcm penat sgt, kalahkan ibu ngan ayah y bekerja seharian....Pas dah rehat dlm 15 min, ayah bgn bukak kipas nak basuh....sbb anak ibu kan rajin, so membantulah ayah,ayah panjat, sibuk nak panjat same....nasib x jatuh...hbs jer basuh kipas, anak ibu amik susu terus bom....ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzz penat sgtlh tue...hehehhe...

Selamat malam anak ibu, anak ibu skrg dh pandai b4 tdo bc doa dulu...rase seronok sgt ibu tgk anak ibu makin bijak.cerdik...






Free Signature Generator

5 comments:

Zura said...

comelnye...aku dpt bayangkan...

iman said...

hahaah...xtaulah bila dia ade adik nnt camner...tp mmg best layan keletah budak bebaya mcm nie ra...cptlah beranak...;p

lannida said...

betol tuh... memang sonok mase bebaya nih.. sebab kelakar melayan kerenah dorang. tpi kalau dh besar cam anak aku, naik geram pun ada. sbb dh pandai menjawab. ish! ish! janganlar ikut perangai tak senonoh aku tuh. makan ati aku nnti

zh-ena said...

mmg cute la kan..

iman said...

idah - hahahah tol lah tue dah, best jer melayan...kalau ckp lelebih kau cium + gigit jer mulut dia...hahahaha

ena - bkn cute jer na, hilang penat kiter...tggulah umairah dah pandai ckp nnt...sdgkan dh pandai pggl ibu @ ayahpun dah rase bangga sgt