MY STORY....

Akhirnyer iman kene gak demam y di jangkiti sepupu² iman...tp iman org y terakhir, erm...dmm per erk???? mcm suspen jer, dmm ulser....mmg peritlah tekak nak telan mkn, minum susupun payah, so ibu ngan ayah belikan iman aiskrim supaya senang iman nak makan...ialah asikrimkn leh wat muult kiter terasa kebas.....samapi 2 kotak aiskrim ayah dan ibu belikan...satu letak umah atuk, satu kotak g umah iman...erm....mlm jumaat tue iman mmg xleh tdo lh, dgn badan rase panasnyer, dgn laparnyer, memacam rase...kesian ibu dan ayah...tp bkn iman sengaja nak nyusahkan, mmg badan iman x sedap sangat..... nasib iman tdo umah atuk, so ade aircond dlm bilik ibu, leh ler kurangkan rase x selesa iman....sampai kul 4 pagi ayah bwk iman kuar dr bilik, kot² iman rase selesa, bila keluar jer , tgk mak ngah ngan kak rauqah ade depan tv...ermmmmm mesti kak rauqah x leh tdo nie ( nie mmg peel kak rauqah, 3-4 pagi bgn tgk tv )..so adelah teman...

Pagi jumaat tue dlm kul 6 lebih baru lh iman leh tdo, ibu suruh ayah tdo jap, biar ibu tgk iman laks....sbb td ibu dh tdo kejap....so iman tdo dlm buai, dlm kul 9 lebih iman dah terjaga...erm ibu mandi kan iman, sbb ibu ngan ayah actually cuti ari nie, ade urusan seri paduka baginda....hehehee ibu punyer urusanlah paling bnyk... Iman dh mengamuk x ingat lah sebabnyer...pas ibu mandikan iman, ibu masukkan ubat dlm bontot iman...( mmglh x sakit tp mcm fobia jer)......dalam kul 10 kitorang gerak lek umah jap, ibu nak siapkan bakul susu iman, pastu terus ker destinasi y di tuju Shah Alam... Mulanyer ibu x nk bwk iman, ialah badan iman x sihat mak longpun x izinkan, tp tgk iman dmm, pastu nak susahkan org lan mcm x best jer, ibu angkut jer iman...gpun ayah ade ( iman mmg manja lebih ngan ayah)...

Sampai jer kat shah alam, sementara tunggu ibu settlekan urusan ibu kat bank, kat uitm...iman lepak dgn ayah dlm kereta...Alaaa tetibe rindu kat ibu lak, lamanyer ibu punyer urusan.............nampak jer bayang ibu terus iman jerit buuuu!!!!!!!!!!...hehehehe ibu dah sengih pandang iman. Pastu kitorang singgah PKNS jap, ibu nak beli sampul surat, hehehe sempatlah iman capai baju gaun utk iman 2 helai, ibu lak sesambil tue tgk baju ibu, so melayanglah duit ibu RM40...hehehe murah jer kan....

Pas settle tue ktorg g makan kat kenny rogers, ibu lah nie teringin sgt, ayah ikutkan jer selera ibu...sebenarnyer dh tersilap masuk restoran memula tue, ibu g masuk kat nandos lak, dah siap duduk dah...tinggal nak amik order jer, hehehehe tp ayah tegur erk nie bkn kenny rogers...alamak...ibu tgk keliling, pastu ibu gelak...hehehe dah lapo smp x perasan...slow² ktorang bgn blah mcm tue jer....ehehehehe xperlah, gpun service dia lmbt, dah 15 min duduk tp xde pelayan pun.........so ktorangpun bergerak ker alam central, cr kenny rogers......ibu ngan ayah order ayam..iman mcm biasa special kes, aiskrim nyum!nyum!....

Habis mkn jer...ktorang teruskan perjalanan uruskan memenda y masih blum selesai.....settle jer semuanyer, kitorangpun balik umah.balik jer, ibu kemas umah jap...pastu mandikan iman , ibu mandi sekali.baring² tgk CD, smbl tgk CD kami 2 beranak dah terlelap...sesedar ayah kejutkan ktorg ajak g umah atuk........so bergeraklah ker rumah atuk...

Sampai umah atuk, badan iman penat g sebenarnyer, x puas tdo, nak tdo dlm buai kak rauqah ade, so ibu bwk iman mkn bubur dulu...pas mkn...iman dh rase bdn x selesa sgt, dah meragam x hengatlah...ayah masukkan iman dlm buai,mase nie kak rauqah dah tdo dlm bilik, x sampai 5 min, iman dah terlayang......


Free Signature Generator


2 comments:

Zura said...

sian iman..kena gak demam...ialah dh dekat2 mana xkena nye...

iman said...

tuelah....tp iman dmm x lame, tp cukup menyeksakan...bkn iman jer tp kedua ibu dan ayah iman...;p