KALAU JADI KAT KORANG, GERAM X?????

Luahan hati ibu dan mak pak sedara iman nie...Sebab iman kecik laik kan so xde pepe perasaan ler...hahahahah........
Macam nie al kisahnyer, semalam kitorang semua g the store, heheheh sajejer jenjalan..nak top up shopping ghaye ari tue, ialah mane tau ade laik y berkenan kat hati, erm dapatlah iman sambar sepasang baju kurung...heheeheh....Iman shopping kat mane???? kat mane laik y terdekat mestilah kat THE STORE SG BULOH jer....Mulai drp hari nie diorg akan tutup kol 12 tau...So org² dewasa nie decide nak pergi serbu THE STORE nie pas solat terawikh, so dlm 9 lebih kat kol 10 baru kitorang gerak...alaaaa bkn jauh sgt kan, so dlm 15 min kitorang dah smp. Uish ramai org laik.....semua nak shopping nie...hehehehe perabis duit nie, lelaik ade expo barang letrik dpn THE STORE nie ,memurah laks tue...laiklah ramai y berkerumun....

Kitorang tgk sekejap jer, lepas tue terus ker tmpt y di tuju...bahagian baju kekanak....Erm biasalahkan kalau nak shopping nk membeli nie, kenelah pilih y berkualitikan, walaupun sales tp kene tgk jahitan dan x semua baju tue cantik berkenan di hati...Ibu x beli pepepun, juz td jer sepasang baju kurung utk anak kesayangan dia nie....Erm org perempuan kalau memilihkan memang cerewet sbb nak y terbaik, laikpun bkn selalu mcm beli baju kat pasar...Mak ngah iman dah siap pilih, so nak berangkat ker tmpt lain laks...hehehe tinggallah ibu teman mak long memilih...kitorang y kekanak nie x peduli sgt, y penting dapat main...heheheheeh

Dalam kol 11 tue, tetibe loceng dah bunyi, ktorangpun pelik, erk nie loceng per, pekerja² THE STORE tue dah sibuk berkumpul, rupenyer diorang nk balik...ktorang semua pelik, ialahkan kate buka kol smp kol 12, asal laks diorg nie dah sesibuk nak balik nie...erm mak long teruskan jer mencari baju anak dia..tgh sesibuk memilih tue tetibe dtg sorang pekerja THE STORE nie, selamber jer halau kitorang..dia ckp kitorang nak tutp dah kak.......erk aper hal nie, kate kol 12, nie blum kol 12 gie....Korang tau x dia leh jawab per...erm xde customers kak so, kitorang tutp awal....Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kitorang nie saper? tue y belakang tue bkn customers ker?????? eeeeeee sakit tol hati...Kalau korang kene kat korang mesti sakit hati gak kan...eeeeeeeeeeeeee lepas nie nak boikot THE STORE nie. Manaleh haalu customers sesuka hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jer.

Erm dah haalu pelanggan tue satu hal, ramailah pelanggan y kuar, terpinga² sbb x puas hatikan, siap dah tutup pintu depan laik,eeeeeeeee no manners diorg nie, mase kitorang nak kuar tue adelah sorang pakcik nie, siap leh sound g, eeeeeeeeeeeee korang nie 10 mlm terakhir org patut duduk kat masjid beribadat, nie korang sibuk nak bershopping.....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee aku pantang tol org y sibuk pasat hal ibadat org nie, Sebab kitorang nie duduk kat masjidlah, kitorang dtg lambt pakcik uits, kitorang g terawikh dulu...y pakcik sibuk sgt kenapa???? Kitorng belanja kat sini, patut pakcik tue bersyukur ialah kalau org² mcm kitorang nie xde pakcik tue ntah² xde keje, sbb THE STORE nie x laku....

Pak long dah suruh cr no tipon manager dia, sesape ade x no tipon THE STORE nie, nak wat aduan..pekerja y diorg sayang nie dah haalu customers dan x pandai hormat customers.....eeeeeeeeeeeeeeeee sakit tau hati nie,atleast buatlah pengumuman khas ker utk inform ini xde, terus bunyikan loceng........eeeeeeeeeee inilah org malaysia, kate penuh adat timur, tp bila bab mcm nie....semua out..geram nie...oklah xnk teruskan nnt kureng lak pahala puasa.....

6 comments:

zh-ena said...

teruk nya saper nak halau customer..klu mcm tu baik kekal kan ajer closed kol 10pm kan senang..tak payah nak halau2 customer nie..

Zura said...

xde adat ketimuran langsung...

Molly Polly said...

Babe... teman ni baru nak baca balik blog kengkawan.. dema punye blog memang menarik dari segi warna nyer...tapi mata i yang rabun ni tak mengizinkan untuk menatap blog dema dengan lebih lama... kalo bole tukar kaler please.... ape pun.. memang langsi pekerja tuh... ape lagi... report je ....

chugie said...

heheheh... teruk betul lah pulak THE STORE ni ek??

iman said...

ena - tuelah pasat, org nak majukan syrkt kerja dia..

zura - dah hilang ra, cube org wat mcm tue kat family dia, tau marah

ease - hehehhe nnt aku change erk, mmgpun tggu mase nak report nie

zie - erm mmg hampeh...

lannida said...

aah kan? mmg tak patut! kuang hajo betol