HARI RELAX + JENJALAN

Sebabkan semalam tdo lambat, smbt befday maksu dan rauqah, ari nie kitorang smeua bgn lmbt..hehehe kol 10.30 baru tersedar....Sesedar jer mak ngah dah ajak g shah alam, nak tgk baju raya dia ckp. Tp ibu ngan ayah balik rumah dulu, nak menuai padi....hehehe ( menebas lalang daaa...) dah lame tinggal rumahkan, so padipun dah menguning, kenelah menuai...Dlm kol 1 baru kitorang gerak g shah alam...Di sebabkan hari nie kitorang semua berbuka kat rumah pak ngah rizal, so xdelah berebut nk balik masak...

Eeeeeeeeeee mmg ramailah org kat shah alam nie, ialah raya tggl berapa hari jer laik kan, semua sibuk nak cr bahan kelengkapan raya....erm dah puas pusing dari satu ker satu shoping complex tue still xde y berkenan...ade size tp kain x cantik...ibu iman nie laks nmpk jer simple orgnyer, tp punyerlah fussy nak memilih baju...ade tue dh cantik, tp size laks xde...hahaha memacam ragam lah...iman gak y beli, beg duit.hehehehe penting nie tau utk iman simpan duit ghaye.....

Dah puas pusing, dlm kol 3.30 ktorang semua gerak balik umah, smp umah jer solat zuhur, pastu memasing bum...zzzzzzzZZZZZZZZ , penat x ingatlah...hehehe ialah puasakan..ibu lelaiklah x larat... dlm kol 6 lebih baru kitorang gerak g umah pak ngah rizal, alaaaaaa kitorang naik van pak long jer..heheheh jimat skit.

Smp umah pak ngah rizal dh pukul 7.00, so lepak kejap jerlah tunggu waktu jer...Kat umah pak ngah rizal, iman mkn ketam laik + smbl udang gak + ayam masak halia...eheheheh sedap...ade bubur lambuk ( nie atuk y wat ktorg bwk dr umah ). Kitorang x lama kat umah pak ngah rizal, dlm kol 10 kitorang dah gerak balik sbb esoknyer kebanyakkan semua anak2 atuk keje...Dlm perjalanan kitorang singgah mengeteh dulu...heheheh sbb memasing x puas minum + lapar laks tetibe...so smp umah kol 12 gak ler, sbb lepak kat kedai minum lame....

1 comment:

Zura said...

padat aktiviti iman nie erk