SELAMAT HARI LAHIR....

Hari sabtu ari tue umah atuk meriah dgn anak² + cucu² atuk berkumpul...riuh mmg x ingatlh, mcm dah nak raya.hehehehe. Sebenarnyer hari nie kitorang nk smbt befday maksu + rauqah, sbb tuelah berkumpul reramai....Iman dgn sepupu2 iman mcm biasalah, mestilah menambahkan laik kebisingan kat rumah atuk tue, lelaik kitrg dpt kerusi baru...hehehe mak ngah beli kat MELAKA. Lepas nie makin bersepah ler rumah atuk dgn brg mainan kitorang...hehehehe

Makanan ari nie mmg sedap + meriah sgtlah...dgn kuih muih y banyaknyer.....lauk pauk lak kitorang ade ketam masak lemak + sambal udang + ikan kerapu + siakap 3 rase + kailan ikan masin, tetinggal udang@ sotong goreng tepung jer, kalau x...hehehe dh mcm mkn kat kedai seafood....
Ade side mknn laik mee kari, hehehehe nie hasil drp 2 org chef, mak ngah ngan mak long ler, di bantu oleh pembantu chef makcik....mak long x sempat nk buat pai jer sbb lek keje lewat ari sabtu ari tue....

Minuman lak , minuman utama kitorang air tembikai ( ni hasil tgh ibu + maksu) , air mata kucing + air panas, teh tarik + teh o...hehehe memacamkan....bila smp waktu berbuka jer, mcm mkn kat hotel memasing dah pusing meja, pada iman dgn sepupu2 iman , kitorang dah di sediakan awal2 mknn kitorang , juz tggu mase utk ngap jer...heheheh ialah nnt tersepit lak kitorang nie y comel².

Mlm jer pas solat terawikh, smbg mkn laik + kali nie ade majlis potong kek untuk maksu ngan rauqah...mase atuk bc doa tue, maksu siap tny laik,doa utk saper...hehehe dia tak tau paksu wat surprise kat dia...bila ayah mention name dia dlm doa tue, terus muka dia merah...hahaahh lawaklah maksu nie....So mlm nie ktiroang mkn mmg x berhentilah....smp xleh nak bgn...heheheh smbl tgk tvpun mulut memasing still mengunyah laik.......Mlm nie mmg tdo kekenyanganlah....

1 comment:

Zura said...

mcm majlis buke pose plak